Selecteer een pagina

Over Maartje Oome

Na mijn studie Algemene Letteren aan de Rijksuniversiteit Utrecht besloot ik al vrij snel om voor mezelf te beginnen. Ik publiceerde artikelen in verschillende magazines zoals Avant Garde, Marie Claire, Top Santé, Libelle, Cosmo Girl, Hitkrant enz. Het sponsored magazine Ditjes & Datjes, huisblad van de Dirk van den Broek, behoort al jaren tot mijn opdrachtgevers.
Later verlegde ik mijn focus naar de overheidscommunicatie en deed veel (a.i) opdrachten voor de gemeente Amsterdam. Ik was jarenlang eindredacteur van het Osdorp Journaal, deed webbeheer voor Dienstverlening en Facilitair Management en verschillende communicatiewerkzaamheden voor onder meer Dienst Zuidas, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Veiligheidsregio Kennemerland en Stedelijk Programma Regelgeving en Handhaving.

Omdat ik als tiener een jaar doorbracht in de VS en altijd veel contact heb gehouden met vrienden aldaar, ben ik een near native in Engels, taal en schrift. Ik publiceerde een tijd lang Engelstalige columns in de The Hague Times en in de Amsterdam Weekly.

Bedrijven en overheidsinstellingen weten mij te vinden voor bijvoorbeeld tekstadvies bij aanbestedingen, een mission statement, advertorials, webteksten, het (her)schrijven van beleidsstukken, jaarverslagen en brochures. Ook vind ik het fijn om a.i. op locatie te werken als (web)redacteur, eindredacteur of communicatieaviseur/medewerker en deel uit te maken van een team.

En als ik niet schrijf? Dan lees ik het liefst!